Na Gibraltar volgden nog drie dagen op zee en was het in de Golf van Biskaje flink aan het waaien. Er was de farewell party en het galabuffet en een optreden van de crew. Er was toen ook de dancingcontest waar ik eerder over sprak. Deze maand was prima bevallen en voorbij gevlogen. En het zou zeker niet bij deze ene keer blijven!

De captain bedankte zijn mensen voor hun inspanning en ons voor onze interesse. Hij had op twee of drie avonden ons op het sundeck uitgenodigd voor het zogenoemde star-gazing. Bij helder weer 's-avonds in het pikkedonker naar de sterren kijken. Met een speciale laser-lantaarn kon hij ze ook aanwijzen! En benoemen natuurlijk. Deze captain deed deze extra's en vond dat zelf ook leuk om te doen. Als je hem aan boord tegenkwam, had hij ook altijd even een praatje. Een echte captain voor een passagiersschip.

Hierboven: onze tafel met onze tafelgenoten Aya en Bob Coutinho en Christa. Wij waren de jongsten. Christa was alleen, maar had al heel vaak gecruist. Met Bob en Aya die op Texel wonen hebben we nog wel telefonisch contact gehad later. Bob is huisarts geweest.

Vorige pagina

Cruise 2008. Middellandse Zee en Zwarte Zee 10.

Het gala buffet

Van het gala buffet dat zo ongeveer om 23:00 uur begon, bleek het de bedoeling dat je er wel naar mocht kijken en foto's nemen, maar er werd nauwelijks van gegeten.  Wat er met al die lekkere dingen gebeurd is na afloop van het gala buffet zal wel altijd een raadsel blijven.

De ontscheping in Dover verliep vlotjes. De reis met het VCK-busje van Dover naar Rotterdam was een drama, maar in Rotterdam kwam dochter Mieke ons ophalen en waren we dus snel thuis en zaten we diep in de herfst.

Vorige pagina