Het is weer een prachtige zomerdag als we in Malta aankomen. We hebben geen excursie geboekt en gaan op 'eigen houtje' de wal op en met de stadsbus naar het centrum van Valletta. Je ziet overal de resten van de Engelse koloniale tijd en vooral is het ook erg toeristisch. In een winkeltje in main street kocht ik een paar sokken. Ik had bij vertrek in Dover m'n sokken in de koffer laten zitten en die was opgeborgen voordat ik dat in de gaten had. Je begrijpt dat het dus na drie weken wel eens tijd werd voor schone sokken (grapje !). Die sokken waren best duur (vond ik) € 12,00 en even later lagen ze voor € 3,00 in een marktstalletje!

's-Avonds laat zouden we pas weer uit Malta vetrekken naar 'de overkant': Porto Empedōcle op Siciliė. In Malta was ook een onbeveiligde WiFi verbinding en was er dus weer even gelegenheid om mailtjes te sturen. Op het achterdek met een drankje erbij is het goed toeven. Het was een zwoele avond.

 

Straatartiest in Gibraltar

Volgende pagina

 

Cruise 2008. Middellandse Zee en Zwarte Zee 9.

In Porto Empedōcle op Siciliė de volgende dag, zijn we niet aan de wal geweest. Wel heb ik vanaf het schip een paar foto's van het plaatsje gemaakt. We hadden gekozen voor een 'rustdag' en hebben lekker met een boek aan dek gezeten of in the library'. Als bijna iedereen van boord is, is het aan boord lekker rustig. Vanaf het schip zag de stad er ook niet zo aantrekkelijk uit (zie onder), maar van mensen die wel aan de wal waren geweest, hoorden we dat het toch de moeite waard was. 's-Avonds speelde Rosa weer in The Observatory en bediende Ary ons met lekkere drankjes.

Na Porto Empedōcle werd koers gezet naar Gibraltar. Gibraltar zou de laatste bestemming worden van deze maand cruisen. Na Gibraltar zouden we weer richting Dover gaan om aldaar uit te schepen en op huis aan te gaan.

We maakten 's-morgens eerst een boottocht de zee op (straat van Gibraltar) om naar dolfijnen te kijken. Op de foto's boven kan je zien dat donkere regenwolken zich samenpakken boven de rost met de aapjes. We hadden dus een goede keuze gemaakt om naar dolfijnen te gaan kijken. En ze waren er in overvloed! Vele tientallen duikelden over elkaar heen. Het leek wel of ze voor ons een show opvoerden. Maar als je een foto wilde nemen, was je steeds weer net te laat. Ik had natuurlijk een filmpje moeten maken, maar dat is niet in me opgekomen. Tot het te laat was. Na het boottochtje zijn we naar het stadscentrum van Gibraltar gelopen, wat winkeltjes bekeken en op een terrasje geluncht. Er waren straatartiesten en het was een drukte van belang.

Vorige pagina