Cruise 2009. m/s Braemer. Baltische zee (Oostzee) 2.

 

Op zondag 2 augustus 2009 lagen we dus in IJmuiden. Tijdens het ontbijt in het Grampian restaurant op het bovenste dek kon je mooi over het achterschip naar buiten kijken. Het was droog weer, maar wel bewolkt. In de loop van de ochtend en middag ben ik van boord gegaan om bij de sluizen van IJmuiden te kijken naar de schepen die in en uit voeren. Ook bij de sluis voor de jachten was het een drukte van belang. Leuk om naar te kijken. Bij het vertrek uit IJmuiden stond er een shantyband zeemansliederen te zingen en te spelen.

's-Avonds bij het diner (first sitting) zat de tafel vol met andere Nederlanders. Gaandeweg de reis bleek het een gezellig groepje te zijn en zijn we bij het natafelen verscheidene malen door de steward aangespoord om onze conversatie elders voort te zetten omdat anders de second sitting in het gedrang kwam.

De Braemer van binnen

Volgende pagina

IJMUIDEN

De volgende dag - maandag 3 augustus (dochter Hanneke jarig!) liepen we aan bij het Kielerkanaal en dat was een spectaculaire tocht. Surrealistisch om met zo'n groot schip tussen de weilanden en de bossen door te varen. Mensen zwaaiden vanuit hun achtertuin naar ons.

Kielerkanaal

Vorige pagina