Nproject Treinelektronika Startpagina Mecktronics Wikipedia Modelspoorwijzer WAPSTAD Houtloods modelspoor24 SCARM Fleischmann Trix

Write2Me Gastenboek     send me an email                                                              TERUG NAAR HET ANALOGE BEGIN

Dinsdag 4 Januari 2022. Hier is dan het vervolg van het begin. Het begin is analoog; het vervolg is digitaal. Digitaal van Fleischmann/RoCo of RoCo/Fleischmann; ik weet niet wie nou wie heeft overgenomen. Maar is eigenlijk voor dit medium niet zo belangrijk.

Bij de Houtloods was een Z21 starterset in de aanbieding met treintje, wagentjes en rails. Dus nadat ik dit op mijn gemak thuis even heb zitten overdenken, vlak voor de kerst 2021, besloot ik die set te gaan kopen. Terug bij de Houtloods schetste het mijn verbazing dat die sets waren uitverkocht. Afijn, het werd kerst en dan waren er toch genoeg afleidingen. Aan het begin van het nieuwe jaar 2022 was ik weer even terug bij de Houtloods voor een bestelling op te halen van wat rails die ik voor de grotere baan te kort kwam. En toen was de Z21 starterset weer beschikbaar. En zo was ik opeens een digitale starterset rijker. De treintjes die ik al had zijn door de Houtloods allemaal van een DCC decoder voorzien en de nummertjes heb ik opgeschreven om ze te kunnen invoeren in de Z21 library. Met behulp van de MultiMAUS wordt alles bediend en in het systeem in te voeren. Zowel de treintjes als (eventueel) de wissels kunnen er mee worden bediend. Aan de bestaande baan hoef ik eigenlijk niets te veranderen. Maar ik wil die baan wel uitbreiden dus de extra rails komt goed van pas. Wel blijf ik de analoge trafo gebruiken voor de vaste wisselspanning die nodig is voor bij voorbeeld verlichting en wissels.

En de eerste ervaringen zijn uiterst positief: alle treintjes samen op het spoor en individueel te kunnen aansturen: snelheid, vooruit, achteruit, stil, lampjes aan of uit. En dus is het een feest om te zien hoe alle treintjes tegelijk op het spoor rijden, in verschillende richtingen en met verschillende snelheden om botsingen te voorkomen. Het vraagt enige vaardigheid, maar went snel.

Ik heb nog wel wat geknoei met verschillende wissels die de treintjes opeens laten stoppen in een bepaalde wisselstand. Het heeft te maken met die 'nietjes' die tussen de banen van de wissel zitten. Die zaten soms scheef of waren eruit gevallen. Maar als ik ze terugplaats, werkt het nog steeds niet. Dus dat is nog even wat gedoe.

Ook mijn pogingen om een 'keerlus' aan te leggen zijn vooralsnog mislukt, gewoon omdat ik te weinig ruimte op de beschikbare baan heb.

Dus de baan is klaar (nou ja...is een baan ooit klaar?) en het is nu dus zaak om de baan te verrijken met aanvullende scenery. Ik heb nu alleen een stationnetje en een overweg. Die laatste is bij de demontage van de vorige baan helaas gesneuveld. Bovendien heb ik er voor de nieuwe baan geen ruimte meer voor. Er staan al wel wat dennenboompjes, maar dat is nog wel wat mager. Ik wil een scenery met vooral veel verlichting en/of bewegende onderdelen, zoals draaiende molentjes. Huisjes moeten verlichting hebben, zo ook voor hangars of andere gebouwen. Kortom: de relatief kleine baan moet natuurlijk wel een feestje zijn om naar te kijken.

Ik ben al aan het kijken naar scenery van Faller en Noch, maar daar vind ik toch nog weinig bewegende spullen met verlichting. Een brug / viaduct met lichtjes zou leuk zijn bijvoorbeeld.

Dinsdag 18 Januari 2022. Ben gaan kijken voor een viaduct, maar dat lukt - denk ik - niet met de huidige baan omdat de aanloop (oploop) naar boven vooral niet te stijl mag zijn en dus een lang traject vraagt. Daarvoor zit er bij mij steeds een wissel in de weg.

Dus heb ik nu een overweg die past in een ronde baan, met seinhuisje en een motortje dat de slagbomen moet bedienen door middel van een relais dat ergens op of in de baan moet worden aangesloten. Dat zijn details die ik nog moet uitzoeken. Nu maar eerst het seinhuisje bouwen. Veel gepriegel, maar ik denk wel dat het lukt.

Bahnübergang mit stellwerk Faller 222170

woensdag 26 januari 2022. Het seinhuisje zat eigenlijk zo in elkaar. Het blijft altijd priegelwerk met de schaal 1:160, maar afijn ik heb nog geen Parkinson gelukkig. Maar nu komt de verrassing: een deel van de installatie moet onder de baan komen. De spanningsveren die ervoor zorgen dat de bomen weer goed sluiten, zitten in beugeltjes die vertikaal naar beneden steken. Er zijn dus twee van die veer-beugeltjes die op de hoogte van de slagbomen naar onderen steken. Dus ik moet een flink gat zagen in de baan om daar de ruimte voor te bieden. Dat doe ik eigenlijk liever niet. Bovendien zijn er nog aanvullende accessoires nodig om de spoorbomen automatisch te bedienen bij de nadering van de trein naar de overweg en het weer wegrijden van de overweg. Er zijn nog zo'n 6 stuks zogenoemde 'schaltmagneten' nodig en een relais 6955 (Fleischmann). Dat bij elkaar maakt de spoorwegovergang tweemaal zo duur. Nou daar moet ik nog even over nadenken. Ja ja....ik weet het....een hobby mag geld kosten, maar er zijn grenzen.

Weekend 29/30 Januari 2022. Er moest ruimte worden gemaakt in mijn werk/hobbykamer om de spoorbaan te kunnen plaatsen. Deze stond de laatste weken op zolder, maar dat is toch niet echt handig, omdat al mijn knutselspullen in mijn werk/hobbykamer liggen. Dus opruimen geblazen. Wouw, wat een zooi heeft een mens eigenlijk. Maar het resultaat mag er zijn en er is nu een plek voor de spoorbaan. Ik ga eerst nog wat kleine dingen afmaken en dan verhuist de spoorbaan naar een etage lager.

 

 

 

 

 

Een klein stukje van de rijbaan, Met de MultiMAUS van de Z21 startset. Ik heb een gele, rode, bruine, groen en zwarte trein. Dus die heb ik als zodanig ook in de Z21 library vastgelegd. Kan je je niet vergissen.

Deze video toont de verschillende snelheden van de bruine en groene trein; een stilstaande zwarte locomotief met brandend voorlicht.

En in bovenstaande video zie je twee treinen rijden met tegengestelde rijrichting en verschillende snelheden. Bruine en gele trein.

Ja okay.... de videokwaliteit moet beter! Work in progress.

En hier dus een ietwat beter filmpje, gemaakt met video editor. Eenvoudig, no hanky panky, recht-door-zee, genoeg voor dit doel.